Produse pentru un machiaj rezistent

Vara, după cum se știe, este sezonul nuntilor, dar și a petrecerilor la piscina sau în aer liber, așa ca e normal sa facem tot ce ne e în putință sa aratam impecabil. Și cum reușim asta dacă nu cu o baza bună de machiaj care sa ofere un aspect flawless tenului întreaga zi?

IMG_20160820_201340

 

Baza de machiaj

O baza de machiaj orientata către nevoile tenului nostru este primul pas în obținerea unui machiaj rezistent în zilele toride de vara. Norocul nostru ca avem o gama larga de unde alege. Găsim baze de machiaj pentru tenul uscat, gras, sensibil, pentru diminuarea porilor, pentru matifiere, pentru orice doriți.

Având tenul mixt, gras în zona T prefer o baza de machiaj matifianta sau una care sa îmi diminueze porii.

Preferatele mele sunt Make Up For Ever Skin Equalizer Mattifying Primer și Porefessional de la Benefit, ambele ținând sebumul sub control și fac aplicarea fondului de ten mai smooth.

Fond de ten rezistent

De cele mai multe ori, în zona nasului mi se topește fondul de ten în câteva ore, lucru care nu mă încânta în zilele sau nopțile în care machiajul meu trebuie sa arate impecabil. Din aceasta cauza, atunci când știu ca merg la un eveniment prefer sa folosesc un fond de ten rezistent și cu acoperire bună, iar unul dintre cele mai bune pe care le-am folosit este Double Wear de la Estée Lauder.

Double Wear este un fond de ten cu acoperire medie spre mare și cu o rezistenta crescută. Nu pot sa zic ca arata pe piele ca cel mai natural fond de ten, dar da un aspect impecabil tenului, fiind cât de natural se poate având în vedere acoperirea mare.

În funcție de tipul de ten poate fi setat sau nu cu pudră, dar pentru un ten mixt/gras ca al meu consider ca e o necesitate. Eu l-am aplicat la ora 12, iar seara la 10 când am ajuns acasă arata excelent, în condițiile în care nu am folosit nici primer, nici spray de fixare a machiajului, și am suportat niște călduri îngrozitoare.

Într-adevăr e un produs mai scump, dar își merita toți banii pentru ca e excelent.

Spray de fixare a machiajului

Un spray de acest fel creste rezistenta machiajului și elimina aspectul pudrat și cakey. Aplicat la final, prelungește viața machiajului cu câteva ore, dar un truc tried&tested, aflat vara asta este aplicarea sprayului de fixare si înainte de fondul de ten. În acest fel fdt se “lipeste” mai bine de ten, si contrar așteptărilor, nu arata mai încărcat decât în mod normal.

Preferatele mele sunt sprayul de fixare de la Melkior și All Nighter de la Urban Decay, câte o varianta pentru fiecare buget.

 

*Toate produsele se gasesc atat in magazinele fizice cat si online in Sephora si Melkior.

 

Voi ce trucuri aveți pentru menținerea machiajului intact toată ziua? Sharing is caring, așa ca spuneti-mi și mie în comentarii! 🙂

love beatrice beautyandatwist

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *