Ce citesc? Ce mi-am luat de la Bookfest2017?

Saptamana trecuta a fost targul de carti Bookfest2017, care s-a tinut la Romexpo si bine-nteles ca nu puteam lipsi si nu puteam sa ies cu mana goala de acolo. Desi ma puteam pierde printre standurile de carti ore intregi, am mers destul de tintit si cu wishlist-ul la indemana, pentru a evita tentatiile care erau pe fiecare raft, iar in acest fel am incercat sa nu imi cumpar carti doar de dragul de a le cumpara, ci doar carti pe care vreau neaparat sa le citesc.

bookfest2017-okian-books-express-bookhaul-beautyandatwist-june-2017

Primul stand pe care l-am cautat a fost cel de la Books Express, care nu a dezamagit. Multe carti interesante, atmosfera extrem de calduroasa si prietenoasa, si desi am mers cu lista exacta de titluri, cu greu m-am abtinut sa nu aduc acasa jumatate din cartile lor. Fetele sunt extrem de amabile si dragute, si stand de vorba cu Ana, ne mai lipsea doar o canapea, niste ceai sau cafea, si aveam reteta pentru o zi relaxanta.

De la ele am plecat cu 3 carti, si anume The Circle de Dave Eggers, The Little Book Of Hygge de Meik Wiking si The Wrong Side Of Goodbye de Michael Connelly.

Despre primele doua am auzit doar lucruri interesante si cat sunt de bune, mai mult din Instastories-urile Irinei de la Coffentropy, ceea ce m-a facut si pe mine curioasa sa le citesc, iar acum a fost ocazia perfecta sa le iau. A treia carte, cea de Michael Connelly am luat-o din pura curiozitate, deoarece mai citisem vara trecuta o carte din seria Harry Bosch (si anume The Burning Room – recomand!), iar cartile thriller sunt exact pe sufletul meu.

Al doilea punct ochit, punct lovit a fost Okian, de unde am plecat cu portofelul gol si sufletul plin, si mai exact plin de thrillere, deoarece am taiat de pe wishlist-ul Okian 3 carti pe care mi le doream de ceva vreme: Perfume: The Story Of A Murderer de Patrick Suskind, Reconstructing Amelia de Kimberly McCreight si Into The Water de Paula Hawkins.

Perfume: The Story Of A Murderer are multe elemente care ma atrag si abia astept sa o citesc si, desi nu ar trebui sa judeci cartea dupa coperta, in cazul de fata, coperta este superba. Este si o ecranizare a cartii, din 2006, cu Dustin Hoffman si Alan Rickman, pe care vreau sa o vad dupa ce termin de citit cartea.

Reconstructing Amelia este o carte pe care am vazut-o laudata pe canalul Andreei Balaban si este scrisa in stilul cartilor lui Gillian Flynn (Gone Girl, Sharp Objects, etc), carti care mie mi-au placut, asa ca sunt foarte curioasa si de aceasta si daca as putea le-as citi pe toate deodata.

Into The Water este cea mai noua carte a Paulei Hawkins si pentru ca Girl On The Train mi-a placut asa mult, a trebuit sa o am si pe aceasta, carte care sper sa imi placa la fel de mult ca si prima.

Desi de obicei prefer sa citesc cartile in limba engleza, nu am stat doar pe la standurile cu carti in limbi straine, ci am aruncat un ochi si peste rafturile editurilor romanesti, iar cartea pe care am avut-o pe lista de cumparaturi este Fata din Brooklyn de Guillaume Musso, pe care am gasit-o la Editura All redusa cu 50%. Atat de mult am vazut posterul promotional in fiecare zi in metrou si pe fiecare stalp din statiile de metrou, incat mi s-a intiparit in minte si de cum am vazut-o pe raft, am intins mana dupa ea.

 

Acestea au fost cartile cu care eu am plecat acasa si, desi mai am o multime de carti pe lista de dorinte, prima data vreau sa le citesc pe acestea :).

Voi ati fost la Bookfest? Ce carti cititi acum? Sunt mereu in cautare de carti noi asa ca orice recomandare e foarte apreciata!

love beatrice beautyandatwist

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *