Yves Rocher Hydra Vegetal

Se pare ca iarna nu vrea sa plece de la noi prea curand, asa ca m-am gandit ca azi, sa va povestesc putin despre noua gama Hydra Vegetal de la Yves Rocher.

Schimbarile acestea bruste de temperatura nu sunt cele mai prielnice pentru tenul nostru, asa ca daca sunteti si voi ca mine si va confruntati cu un ten mixt, dar totusi deshidratat, poate noile produse Yves Rocher va vor fi de ajutor.

Poate va ganditi, cum adica ten gras si deshidratat? Se bat cap in cap aceste doua afirmatii? Ei bine, nu. Chiar si tenul gras poate sa fie deshidratat. Un ten deshidratat nu este acelasi lucru cu un ten uscat. Deshidratarea este o stare a tenului, iar faptul ca acesta este mix, normal, gras sau uscat este tipul de ten.

De multe ori, noi, persoanele cu ten mixt sau gras, confundam starea acestuia cu tipul de ten. Un ten deshidratat este lipsit de apa si de aceea pielea noastra incearca sa compenseze lipsa apei prin accentuarea secretiei de sebum, astfel incat de multe ori folosim produse mult prea agresive pentru tenul nostru in incercarea de a-l tine sub control. Asa ca, ce se intampla cu un ten deshidratat pe care il agresam cu produse de curatare si caruia nu ii oferim hidratarea corespunzatoare? Secreta mai mult sebum. 

Noua gama Hydra Vegetal de la Yves Rocher a fost relansata luna aceasta, iar produsele au fost reconcepute astfel incat sa combata cu succes problemele cauzate de deshidratarea tenului.

Expertii Yves Rocher au studiat familia plantelor suculente, tocmai datorita capacitatii lor de a gestiona apa, si au remarcat in mod special planta Edulis, planta a carei extract este ingredientul cheie in noile produse din gama Hydra Vegetal.

Avand in vedere ca mediul favorit al plantei Edulis este pe coastele stancoase de pe malul marii, unde aerul sarat , apa de mare si solurile sarace nu sunt tocmai prielnice vegetatiei, specialistii YR au descoperit un mimetism in mecanismul de actiune al retinerii apei in frunzele plantei si actiunea activului asupra pielii.

Eu am primit spre testare 3 dintre noile produse ale gamei Hydra Vegetal si anume, gelul de curatare, tonerul hidratant si crema-gel pentru fata. De cum le-am primit, le-am si pus la treaba, fiind foarte curioasa de cum se simt si cum se comporta pe ten. Din pacate, eu nu incercasem vechea gama Hydra Vegetal, astfel incat nu pot face o comparatie intre cele doua, dar pot sa va spun parerea mea despre aceste produse, iar voi va puteti orienta in functie de acestea.

Gelul de curatare Hydra Vegetal imi place sa il folosesc dimineata pentru a indeparta impuritatile acumulate pe timpul noptii si pentru a-mi pregati tenul pentru machiaj. De obicei eu nu am foarte mari pretentii de la un gel de curatare, avand in vedere ca este un produs care nu se pastreaza pe ten, imi doresc doar sa nu imi usuce tenul, sa nu il irite si sa aiba ingrediente bune. Acest gel de curatare le indeplineste pe toate. Curata foarte bine tenul, dar fara sa il usuce sau sa il irite. Imi place extrem de mult senzatia de catifelare si hidratare pe care o ofera. Contine 93% ingrediente naturale, iar flaconul este din plastic reciclat si la randul lui este reciclabil, astfel incat nu este daunator mediului.

Lotiunea tonica hidratanta vine in completarea gelului de curatare, fiind un pas in plus pentru o hidratare corespunzatoare a tenului. Asemenea gelului de curatare, o folosesc tot dimineata, deoarece seara am o rutina de ingrijire a tenului mai complexa, care include si tonere cu acizi, iar dimineata vreau o rutina de ingrijire cat mai simpla, dar eficace, avand in vedere ca sunt mereu pe fuga. Rolul unui toner este de a regla ph-ul pielii dupa curatarea cu un produs care se dizolva in apa (i.e gel de curatare) si de a adauga un strat in plus de hidratare. Imi place ca se absoarbe repede in ten, astfel incat nu trebuie sa astept prea mult pana sa aplic restul produselor, nu incarca tenul si nu il irita, continand 98% ingrediente de origine naturala.

Crema-gel cu extract de Edulis este excelenta pentru rutina de dimineata, deoarece avand o textura usoara de gel, se absoarbe repede in ten, dar fara sacrificiul hidratarii. Multe persoane care au tenul mixt sau gras, evita sa aplice o crema hidratanta tocmai pentru a nu incarca si mai mult tenul, dar cum am mentionat si mai sus, de multe ori sebumul in exces este datorat deshidratarii si lipsei de hidratare a tenului, asa ca o crema hidratanta este un must pentru oricine. Tenul se simte hidratat si catifelat dupa aplicarea cremei, iar machiajul se aplica fara nici o problema deasupra. Poate fi folosita chiar si pe post de primer, eu personal nu am mai simtit nevoia sa aplic un asemenea produs dupa ce am aplicat crema.

Pentru mai multe tips&trick despre cum sa ne mentinem pielea hidratata, puteti citi si articolul acesta.

Toate produsele contin peste 90% ingrediente de origine naturala, restul % sunt ingrediente ce contribuie la senzorialitatea si stabilitatea formulei. Produsele nu contin uleiuri minerale, parabeni sau siliconi, iar ambalajele sunt reciclabile, asa ca YES to a cleaner World.

 

Ati incercat produsele din gama Hydra Vegetal? Daca da, cum vi s-au parut?

*Produsele sunt primite spre testare de la brandul Yves Rocher, dar parerile sunt strict ale mele.

**Imagini folosite din press release.

V-ar mai putea interesa si urmatoarele articole:

Reguli generale pentru ingrijirea tenului

Cum ne pastram pielea hidratata?

Cum sa bem mai multa apa?

Cum rezistam in fata soarelui si a caldurii?

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *