Bronz fara soare? || Produse autobronzante

Daca sunteti familiarizate cu scala Fitzpatrick pentru determinarea fototipului pielii, pielea mea e fototipul 2, adica foarte deschis la culoare, se arde foarte usor si se bronzeaza foarte greu. Cu toate acestea intotdeauna am admirat pielea usor sarutata de soare, dar cum nu sunt prietena cu razele solare ci cu produsele cu SPF, intotdeauna m-am indreptat spre produsele autobronzante pentru a obtine acel bronzy glow superb de vara.

Pe piata sunt o multime de produse autobronzante, unele mai bune ca altele, unele mai intense, altele care ofera un bronz mai natural. Avand pielea atat de deschisa la culoare, prefer produsele din categoria celor care ofera un aspect mai natural, deoarece cele intense sunt mult mai dificil de folosit pentru mine si necesita mai multa experienta pentru aplicarea lor. Personal, sunt foarte comoda si imi doresc ca produsele autobronzante sa fie usor de folosit si sa nu lase urme inestetice.

De aceea, de data aceasta am ales spuma autobronzanta St. Tropez Purity care promite un bronz natural, nu foarte intens, dar cu un aspect glowy.

Aplicarea este foarte usoara, fiind sub forma de spuma, folosesc o manusa pentru aplicarea produsului si este foarte uniform asa. Spre deosebire de spumele autobronzante mai intense, aceasta spuma are nevoie de cateva ore pentru a se intensifica bronzul, de aceea in momentul aplicarii nu se vede pe unde trecem cu manusa, dar cu toate acestea, rezultatul final este unul uniform si natural.

Cea mai mare problema pe care o intampin de obicei cand aplic autobronzant spuma, este aplicarea lui la nivelul zonelor mai uscate si la incheieturi, atat la maini cat si la picioare, in acele locuri se strange produs si arata inestetic. Avand in vedere ca efectul este unul natural, buildable, cu St. Tropez Purity nu am avut aceasta problema.

Mirosul este mult mai acceptabil fata de majoritatea produselor autobronzante pe care le-am incercat. Miroase usor a autobronzant, dar mai tropical si mai acceptabil decat mirosul uzual de biscuite prajit.

Tot de la St. Tropez, pe Notino gasiti si un produs care are exact efectul advers al autobronzantului, adica il curata de pe piele, asemenea unui scrub, dar sub forma de spuma, ceea ce mi se pare foarte util, mai ales cand incepe sa se duca autobronzantul si pare usor patchy, in momentul acela putem folosi acest Tan Remover si reluam procesul de autobronzare cu pielea curata.

 

Sunt foarte curioasa, voi ce produse autobronzante folositi? Care sunt preferatele voastre? Le preferati pe cele spuma sau lotiunile?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *