Ingrijirea parului || Despre protectia termica | Beautyandatwist


Avand in vedere ca de cele mai multe ori, cand ne aranjam parul, aplicam caldura la nivelul acestuia, acest lucru duce la o degradare si uscare a firului de par,  de aceea protectia termica este foarte importanta.

Aplicarea unui produs pentru protectie termica este necesara mai ales in sezonul cald, deoarece soarele agreseaza firul de par in mod constant, iar daca mai adaugam poluarea de la nivelul oraselor in care traim sau sarea din mare ori clorul din piscina, aceasta agresiune este si mai intensa, ducand la decolorarea, deshidratarea si uscarea parului.

Produsele pentru protectie termica actioneaza ca un scut intre firul de par si caldura emanata de toate aparatele de stilizare a parului, inclusiv uscatorul de par, de aceea o pregatire corespunzătoare a parului este necesara inaintea utilizarii unei surse de caldura asupra acestuia.

Daca dati un search pe blog despre ingrijirea parului veti vedea ca de mult insist pe aplicarea de produse leave in pentru protectie termica, si mai ales avand in vedere ca parul meu este vopsit blond, acord o mare importanta ingrijirii lui chiar si dupa spalare.

Printre produsele mele preferate se numara Wella Professional Eimi Thermal Image Eu sunt o mare fana a produselor Wella de cativa ani buni, asa ca nu e de mirare ca imi place si acest produs. Este extrem de usor de aplicat, fiind sub forma de spray, acesta oferind protectie pana la 220° C si netezeste parul, lasandu-l stralucitor.

Desi folosesc produse leave in pentru protectie termica si pentru hidratarea parului, un pas nelipsit din rutina de ingrijire a parului este aplicarea unui ulei hidratant, atat inainte de uscarea acestuia, cat si la final, pentru un plus de stralucire si hidratare.

Doua dintre uleiurile mele preferate sunt cele de la Kerastase, si anume Kerastase Elixir Ultime L’Huile Originale si Kerastase Chronologiste. Pe lângă faptul ca ambele miros extraordinar, un miros care se mentine in par intreaga zi, confera parului stralucire, ajuta la regenerarea cuticulei firului de par, protejeaza impotriva degradarii parului agresat termic si mentine hidratatea acestuia cu ajutorul uleiului de Marula bogat in acizi grasi si antioxidanti, dar si datorita uleiului de argan si uleiului de camelia.

Ambalajul acestor uleiuri este unul luxuriant, fiind o dubla placere utilizarea lui, din aceasta cauza mi se pare ca poate fi un cadou foarte inspirat, mai ales pentru o iubitoare de produse de haircare.


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *