Arome scandinave || Byredo | Beautyandatwist

De cum scad gradele in termometre, migrez usor spre parfumurile dulci, lemnoase, unele chiar usor unisex. Parfumurile de toamna/iarna sunt unele dintre preferatele mele, iar cei de la Byredo au niste arome superbe, perfecte pentru aceasta perioada.

Desi sunt parfumuri de nisa, cele de la Byredo au preturi usor mai accesibile pentru aceasta categorie, fiind disponibile atat la 50 ml, cat si in format de 100 ml. Stilul acestora este unul minimalist, tipic scandinav, cu ambalaje curate, simple, dar de efect.

Printre preferatele mele se numara Byredo Bal D’Afrique si Byredo Gypsy Water, iar pe wishlist am Byredo Super Cedar si Byredo Mohave Ghost.

Bal D’Afrique este un parfum oriental-lemnos, inspirat din cultura Africana si modul in care aceasta a influentat Parisul anilor 1920, in acest mod se creaza un mix de trairi si emotii redate prin aromele parfumului.

Desi notele de top sunt bergamota, lamaie si neroli, parfumul nu este unul citric. In schimb, asociate cu notele de baza, lemnoase, rezultatul este unul spectaculos. Aroma acestui parfum este lemnoasa, calda, usor fresh datorita vetiverului din compozitie. Personal, mi se pare ca acest parfum exceleaza in perioada in care temperaturile sunt in scadere. Poate fi un cadou excelent pentru Craciun, chiar si pentru un cuplu, avand in vedere ca este unisex, cei doi putand sa il foloseasca in acelasi timp.

Gypsy Water este un parfum aromatic, lemnos, citric, inspirat din cultura Romani, evocand viata nomada traita de acestia, asociata cu arome lemnoase, din natura.

Printre notele parfumului se numara ienupar, lamaie si bergamota, ace de pin, lemn de santal, vanilie si ambra. Asemenea parfumului Bal D’Afrique, si Gypsy Water este un parfum unisex, care poate fi purtat atat de catre femei, cat si de catre barbati. Mixul de note citrice, fresh, impreuna cu cele lemnoase, calde, dau un parfum cu o aroma foarte interesanta, unica, perfect pentru orice anotimp.

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *