Cum ne pastram pielea hidratata?

B0VQ_VOIcAAe0Ei

E iarna, e frig, bate vant rece, pielea e uscata. Cred ca fiecare dintre noi trece prin asa ceva in anotimpul rece. Deci cum ne putem pastra pielea hidratata?

Nu stiu metode magice de a pastra gradul de hidratare al pielii cat mai ridicat, si nici produse minune nu stiu, dar ce stiu e ca orice produs, fie el cel mai scump si mai laudat, nu va functiona la capacitate maxima daca nu ne hidratam din interior, adica sa bem apa, multa, multa apa. La fel de important este si sa consumam fructe si legume bogate in apa, cum ar fi portocalele, kiwi, mere, castraveti, rosii sau dovlecel.

Pe langa alimentele bogate in apa, in perioada rece este indicat sa consumam si alimente bogate in omega 3, omega 6 si omega 9, pentru a ajuta pielea sa se regenereze si sa se mentina hidratata. Cele mai la indemana asemenea alimente sunt fructul avocado, nucile si alunele si pestele.

Deoarece e frig, avem tendinta de a da caldura mai tare in apartament si de a face dusuri lungi si fierbinti. Eu sunt o friguroasa cum nu s-a mai vazut si imi place ca apa la dus sa fie fierbinte pana la limita suportabilitatii, dar in ultima vreme am invatat ca desi imi place mie apa fierbinte, nu fac neaparat un bine pielii folosind-o, asa ca cel mai indicat e ca apa sa fie calduta, nici prea calda, nici prea rece, pentru a nu deshidrata excesiv pielea in timpul dusului.

Ca tot vorbim de dus, uleiurile de dus fac minuni pentru pielea noastra pe timpul iernii, curatand pielea fara sa ii distruga bariera naturala de protectie si lasand-o hidratata.

Cu toate ca imi cumpar lotiuni si creme de corp la kilogram, dupa ce imi trece entuziasmul unei lotiuni noi, nu le mai folosesc atat de des pe cat ar trebui, iar cand chiar le folosesc nu imi place sa astept prea mult pana intra in piele pentru a putea sa ma imbrac si sa imi vad de treburi apoi. De cele mai multe ori ajung sa folosesc lotiunea/crema/untul de corp inainte de culcare, lasand-o sa actioneze pe timpul noptii. Cel mai bine ar fi sa aplicam lotiunea imediat dupa dus pentru a hidrata pielea mai intens, dar la 6-7 dimineata, cine are timp si rabdare pentru creme?

Pentru o hidratare si mai intensa, putem inlocui cremele sau lotiunile cu uleiuri de corp. Industria cosmetica s-a dezvoltat atat de mult incat acum este un produs pe baza de ulei pentru oricine si orice. Pentru fata putem folosi atat uleiuri naturale, usor de procurat din plafar, cum ar fi cel de avocado, migdale sau macese, cat si uleiuri faciale, cosmetice, care pe langa proprietatile de hidratare, mai contin si antioxidanti, ingrediente reparatoare si ingrediente cell-communicating care sunt necesare regenerarii pielii si ajuta ca ea sa arate mai tanara.

Mai multe despre ce uleiuri imi place sa folosesc si cum le folosesc puteti citi in articolul de AICI.

Protectia solara e un pas ce nu trebuie sa lipseasca din nicio rutina de ingrijire a tenului si chiar daca e iarna, nu inseamna ca soarele e mai putin daunator, deci nu uitati de crema cu SPF.

Ingrijirea pielii si a tenului este ceva de care, de cand mi-am propus, am reusit sa ma tin mai serios de ea, iar in timpul iernii ii acord o importanta sporita, concentrandu-ma foarte mult pe partea de hidratare. Elementele enuntate mai sus mi-au fost de ajutor iarna aceasta si sper sa va fie si voua! 🙂

Pana la urma, pielea e cel mai mare organ al corpului si trebuie sa avem grija de ea, asa ca de ce sa nu ii acordam o atentie mai deosebita ?

Voi cum faceti fata frigului de afara si cum va mentineti hidratate?

Va pup, B♥

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *